Legrissebb bejegyzések

Híradó:

Mivel elég anarchista módon irogatok (nem időrendben), így a kézenfekvő modul (Recent Post) nálam nem műkődik, a legfrissebb bejegyzések nem a legújabb események. Emiatt hoztam létre ezt a kis beköszönőt, ahova belinkelem a legutóbbi bejegyzéseim, itt láthatjátok frissült-e valamivel a blog.

Picasara felraktam egy videot Abuék koncertjéről amit Csabi vett fel, amíg én Sanyan nyaraltam:
Abuék koncertje (2011.02.09.) Hozzáadva: 2011.03.02.

Idősorrenben haladok most, így nem adok ide linkeket.

2010. május 8., szombat

Yonghe Dong láma kolostor


2. kínai hétvégénk első célpontja Peking szívéhez közel található láma kolostor volt. Nehezen hihető, hogy abban az országban, ahol erőszakkal elfoglalták Tibetet, fegyverrel verik le a területen lévő lázadásokat, a fővárosban békében élhetnek ezek a szerzetesek. Kicsit mesterkélt, ellentmondásos, mintha a külvilágnak lenne egy kiállítás rendezve, hogy tessék, mi milyen humánusak vagyunk, nálunk mindenki szabadon gyakorolhatja vallását. Nem tudom hány beépült pártember lehet köztük, lehet csak én vagyok rosszindulatú és a béke szigete Pekingben valóban az aminek látszik. Úgy döntöttünk, hogy továbbra se vesszük igénybe se a taxit, se a metrót, gyalog hátha többet látunk magából a városból. Nem is bántuk meg, mert nem messze a szállodánktól belebotlottunk egy kis bolhapiacba, ahol sok egyéb kacat mellett snowboard is kapható. 



Tovább haladva a csatorna mentén (állítólag az olimpia előtt ez szennyvízcsatorna volt, víztárolókban gyűjtöttek sok vizet és kinyitva a zsilipeket egyszerűen kimosták ezeket és lett belőlük a ma látható pihenőhely), láthattunk kereszteződésben bicikli-javító „műhelyt”



és utcai fodrászt.




Mivel megszomjaztunk, így betértünk vizet venni egy nagyobb boltba. Itt láttunk először 100 napos tojást, 



élő békát



és Heinz ketchup-öt is.



Kissé elbizonytalanodtunk a helyes irányban, de egy utcához érve tömény füstölő illat csapott meg. 



Innentől kezdve csak az orrunkat kellett követni és meg is érkeztünk a kolostor bejáratához. Az utcán rengeteg helyen árulták a füstölőt, marokszám vették a hívők, hogy méltón áldozhassanak Buddha megannyi formájának. Bent ugyanis nem csak turistáskodni lehetett, hanem imádkozni is. Így érdekes egyveleg alakult kis a bámészkodók, fényképezkedők és a hívők kavalkádjából. A belépőhöz kaptunk egy kis minidisc-et is, kellemes meglepetés. Szépen felújított épületek, szobrok, emléktárgyak. A képek magukért beszélnek, csak pár kommentet teszek:





Ez a kép titokban készült, elvileg nem lenne szabad bent fényképezni, ne zavarják meg az isteneket:


Ezen a trónuson ült egykoron maga a Dalai Láma is. Nehéz elhinni:





Ide is betört a nyugat (Puma zokni):





 Az öreg mire gondolhat?:


Joda mester:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése